Voorkomen

U bevindt zich hier: Allergisch Ľ Allergische reacties voorkomen

Allergische reacties voorkomen (contact met allergenen vermijden)

Allergische reacties zijn niet altijd te voorkomen, maar als u weet voor welke stof u precies allergisch bent, kunt u proberen deze stof te vermijden.

Huisstofmijt houdt van warme, vochtige plaatsen. In de slaapkamer zijn dat meestal het matras en het kussen. Zorg daarom voor een droge slaapkamer. Het beddengoed moet bij voorkeur op 60° Celcius worden gewassen en ook de gordijnen moeten regelmatig op deze temperatuur worden gewassen. Stofnesten moeten vermeden worden en het verdient de voorkeur om dagelijks even te stoffen. Zo voorkom je plekken op de grond en op kasten en andere meubels waar de huisstofmijt lekker kan zitten.

Graspollen en boompollen zijn buiten moeilijk te vermijden, maar het is wel mogelijk om te voorkomen dat ze ook naar binnen komen. Houdt daarom ramen en deuren gesloten op dagen met veel pollen in de lucht (zie Hooikoorts.info voor het pollenbericht van vandaag). Op Teletekst (televisie) is een hooikoortsweerbericht te vinden. Als u toch uw ramen wilt openen, zorg dan voor pollengaas. Dit is een hor met heel dicht gaas, waar geen pollen doorheen kunnen. Daarnaast is een hor handig om vliegen en muggen buiten te houden.

Bij een allergie voor katten of andere huisdieren, is er helaas maar ťťn echt goede oplossing: het huisdier de deur uit doen. Wilt u dit liever niet, probeer dan in elk geval om uw huisdier uit de slaapkamer te houden.

Allergische reacties op voedingsmiddelen kunnen natuurlijk worden voorkomen door dat voedsel niet te eten. Dit kan soms wel moeilijk zijn, bijvoorbeeld bij coeliakie (glutenallergie). Gluten zitten in veel soorten voeding.

Lees hier verder over het behandelen van allergieŽn. -->


(Advertentie)U bevindt zich hier: Allergisch Ľ Allergische reacties voorkomen

(Advertentie)