Symptomen allergie

U bevindt zich hier: Allergisch Ľ Symptomen allergie

Symptomen en klachten bij een allergie

De meest voorkomende symptomen en klachten bij allergische reacties zijn tranende ogen, niezen, snotteren, een verstopte neus en jeuk aan ogen, keel en neus.

Artsen onderscheiden allergische patiŽnten vaak in twee groepen: de lopers en de blokkers. De lopers hebben vooral last van tranende en jeukende ogen, een 'waterige' loopneus en niezen. Dit zijn meestal allergieŽn voor pollen en soms voor dieren. De blokkers hebben vooral last van een verstopte neus en soms ook een loopneus.

In het geval van hooikoorts (allergische rhinitis) kunnen er ook andere klachten bijkomen, zoals vermoeidheid, hoesten, oorontsteking, neusbijholteontsteking en hoofdpijn. Naast deze klachten, kunnen astmapatiŽnten ook last hebben van een piepende ademhaling of benauwdheid. VoedselallergieŽn hebben vaak specifieke symptomen, zie daarvoor de individuele allergieŽn voor voeding.

Er zijn ook ernstigere allergische reacties mogelijk waarbij het zelfs mogelijk is dat er een anafylactische shock (externe link) ontstaat.

Lees hier verder over onderzoek en diagnose bij een allergische reactie. -->


(Advertentie)U bevindt zich hier: Allergisch Ľ Symptomen allergie

(Advertentie)