Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Allergisch.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Allergisch.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen.

(advertentie)

EpiPen levensreddene bij shock allergie

Geschreven op: Zondag 27 Oktober 2013 om 03:18
Ongepast of beledigend?

Sommige personen reageren dermate ernstig op bepaalde stoffen dat het immuunsysteem overreageert. Door inname van pinda''s of een insectensteek worden door mestcellen overmatige hoeveelheden histamine afgegeven waardoor de spanning om bloedvaten drastisch afneemt. Oftewel er treedt acute bloeddruk verlaging op waardoor de persoon in shock kan komen. Om de persoon te redden moet men altijd de EpiPen meenemen en het adrenaline direct injecteren. Wat houdt de EpiPen in en waarom is het tijdelijk levensreddend? http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/119816-epipen-levensreddende-injectie-bij-allergische-steekreactie.html 

Reageer op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(Advertentie)